FÖRARE / MAGNUS

 
MAGNUS "KROKEN" KROKSTRÖM

Magnus Krokström, född för längesen och har tävlat med bil varje säsong, utom 2014, sedan 1983.

Numera är det långloppsracing som gäller, men det har varit flera klasser genom åren. Närmast var det Camaro Cup och före det några säsonger i Carrera Cup Scandinavia. Jag körde inte fulla säsonger, men det blev allt några race.

Banracingkörningen inleddes med en satsning på STCCs Synsam Cup, som jag vann första året jag körde. Jag körde tre olika bilar under fyra säsonger - Audi A4, Volvo S40 och Volvo S60. Fantastiska år, men fruktansvärt mycket jobb och väldigt lite sömn!

Tiden fram till 1999 tillbringade jag på skiftande underlag. Efter tre säsonger med Folkrace byggde jag min första rallycross-PV. Den följdes av en PV till och sen blev det två BMW M3 och sist en BMW Kompakt. Jag körde såklart Rallycross, men kompletterade med Backe också. 8 olika SM-medaljer och ett nordiskt mästerskap blev det av detta.

Vill du se några av bilarna jag tävlat med så kolla galleriet.


2015 kommer jag och August (och några till) att köra långlopp i ER Cup. Jag vet att August högst upp på sin lista har att han ska vara snabbare än jag. Med tanke på hur han utvecklades 2014 så inser jag att jag kommer att få uppbringa vääääldigt mycket energi och precision om det inte ska hända. Blir tufft! Tävling på banan, tävling i teamet... Och tänk när vi ska åka hem... 3 timmar i bussen och bara en person som pratar!

Nädå, så illa är det inte. Jag ser fram mot att få köra i samma team som August :-)

/M 

AUGUST NÄSTA RACE: VÄSTKUSTLOPPET PÅ FALKENBERGS MOTORBANA I V8TC  8-9/7 :)
 
KONTAKT: INFO@KROKSTROM.COM