BILAR / BOHICAR – BMW E36 – ER Cup
THE BOHICAR – BMW E36 – ER Cup Edition
 
Detta är en rolig bil att köra :-)

Stommen är en BMW E36 Kupé som förstärkts och modifierats för bra väghållning. Under skalet sitter en hederlig Volvo B230 gjutjärnsmotor som preparerats av Enntech – Fredde Nylander. Med facit från 2015 kan jag konstatera att Fredde lyckades väldigt bra!

Bakklumpen är från BMW men växellådan är bytt mot en svensk Tractive. Snacka om bra investering! Det känns farligt att säga det här, men jag törs. Lådan har aldrig krånglat och vi har inte bytt en enda del i den, på typ 6 år... Helt otroligt bra!

ER Cup kör för det mesta 6-timmars race. Reglerna säger att man får köra max 90 minuter åt gången. Sen är man trött :-) Självklart måste vi tanka under resans gång och bilen är förberedd för en form av snabbtankning. Korta stopp kan man vinna race på! Det är smått otroligt men det händer ofta att det är flera bilar på samma varv, efter 6 timmar! Då är sekunderna viktiga!

I vanlig sprintracing (korta race på 20 minuter) är allt upp till föraren. I långloppsracing är man även beroende av ett hängivet mekaniker- och tankteam! Som tur är har vi ett gott gäng med ute på tävlingarna. Oscar, Linus, Micke och Allan! Samma gäng som hjälpte August till VolvoCupvinsten 2014 ;-)

/M 


 

AUGUST NÄSTA RACE: SM-DELTÄVLING 2 VÄSTERÅS 15/6 2019 :)                                                           

 

KONTAKT: INFO@KROKSTROM.COM