FÖRARE / MAGNUS

 
MAGNUS "KROKEN" KROKSTRÖM

Magnus Krokström, född för längesen och har tävlat med bil varje säsong, utom 2014, sedan 1983.

Numera är det långloppsracing som gäller, men det har varit flera klasser genom åren. Närmast var det Camaro Cup och före det några säsonger i Carrera Cup Scandinavia. Jag körde inte fulla säsonger, men det blev allt några race.

Banracingkörningen inleddes med en satsning på STCCs Synsam Cup, som jag vann första året jag körde. Jag körde tre olika bilar under fyra säsonger - Audi A4, Volvo S40 och Volvo S60. Fantastiska år, men fruktansvärt mycket jobb och väldigt lite sömn!

Tiden fram till 1999 tillbringade jag på skiftande underlag. Efter tre säsonger med Folkrace byggde jag min första rallycross-PV. Den följdes av en PV till och sen blev det två BMW M3 och sist en BMW Kompakt. Jag körde såklart Rallycross, men kompletterade med Backe också. 8 olika SM-medaljer och ett nordiskt mästerskap blev det av detta.

Vill du se några av bilarna jag tävlat med så kolla galleriet.


2019 kommer jag först och främst att stötta August i hans satsning på Rallycross. Det känns som cirkeln sluts och det är jätteroligt att han vill både preparera en bil och prova sina vingar i det jag vet är bland det häftigaste man kan göra ;-) Utöver det kommer August att köra Endurance/Långlopp med Celerior Racing Team i serien MSLS. Om jag har tiden och energin kommer nog jag också att hoppa med någon eller några gånger i något skönt team, men mitt huvudfokus ligger i Rallycrossen i år.

/M 

AUGUST NÄSTA RACE: SM-DELTÄVLING 2 VÄSTERÅS 15/6 2019 :)                                                           

 

KONTAKT: INFO@KROKSTROM.COM